Nummer 6 | Jaargang 2022
21-12-2022
KERSTVIERING
Morgenavond vindt de kerstviering plaats op het Varendonck College. Zo is er voor iedereen genoeg ruimte! Ter verduidelijking nogmaals het programma voor de kerstactiviteiten:
16.45 uur
Inloop voor het kerstdiner.
17.00-18.00 uur
Kerstdiner in de eigen klassen. Er wordt door een drietal vaders een heerlijk drie-gangen-menu verzorgd voor alle kinderen van onze school. Dus dit jaar géén zelfgemaakte gerechtjes van de leerlingen zelf.
18.00-18.30 uur
Om 18.00 uur lopen we met alle kinderen van school in een lange stoet met lichtjes richting het Varendonck College. Het lijkt ons leuk als ouders een haag vormen voor onze school (aan de Jan van der Diesduncstraat), waar de kinderen tussendoor lopen. Zodra de stoet met kinderen voorbij is, kunnen ook de ouders aansluiten.
18.30-20.00 uur
Kerstviering met optredens van de kinderen, de stagiaires en het team. Tevens worden de cheques met de opbrengst van onze kerstactie overhandigd aan vertegenwoordigers van de goede doelen.
20.00-20.30 uur
We sluiten de kerstviering graag met jullie buiten af onder het genot van glühwein en ranja. Ouders zijn vrij om vanaf 20.00 uur zelf te beslissen wanneer ze met hun kind(eren) naar huis gaan.
DE AARDE WORDT “OVERBELAST” WAT KUNNEN WIJ DAAR AAN DOEN?
‘Lang Leve Planeet Aarde’ is een gezamenlijk project van alle basisscholen in Asten en Someren, een project dat het hele schooljaar loopt. Het is verdeeld over zes periodes van september 2022 tot en met juli 2023. Zes weken lang worden leerlingen uitgedaagd om in projectgroepjes tastbare ideeën uit te werken en te presenteren in de vorm van schaalmodellen, posterpresentaties, slideshows filmpjes of podcasts. Aan het eind van elke periode hoopt men van elke school per bouw de drie beste resultaten binnen te krijgen in het museum. Een jury van vertegenwoordigers van de gemeenten en het waterschap kiezen de beste inzending per bouw. Die krijgen een eigen plaats in de expositie ’Samen het klimaat de baas’ van de gemeenten Asten en Someren samen met Waterschap Aa en Maas in het museum. Deze werken kunnen daarna bewonderd worden tot de volgende scholen hun resultaten hebben ingeleverd.
De start van het project op school is een introductiefilmpje, waar Tessa en Noah, de burgemeesters van Asten en Someren, twee watermannen en een uil de kinderen erop wijzen dat er iets moet gebeuren.
Tijdens het project brengen alle groepen een bezoek aan Museum Klok & Peel, komt het IVN in de klas, gaan de groepen 1-2-3 naar de bibliotheek voor een verhaal over het thema, de groepen 4-5-6 gaan naar de voorstelling ‘De zee is van plastic’ en de groepen 7-8 bezoeken de tentoonstelling ‘I don’t like pink’, een kunstinstallatie, een roze waaier van verpakkings- en afvalmateriaal.
HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN
Op dit moment hebben we als school geen beleid over honden op ons schoolplein. We zien echter wel in toenemende mate dat ouders hun hond aangelijnd meenemen bij het wegbrengen en ophalen van de kinderen. We willen daarom vriendelijk vragen om alert te zijn en blijven dat sommige kinderen bang zijn voor honden en anderen denken dat ze elke hond kunnen aaien, terwijl niet elke hond daarvan gediend is. Houd je hond strak en goed in de gaten, zodat alle kinderen zich veilig voelen op ons schoolplein.
KINDERKERSTVIERING IN DE KERK
22 DECEMBER
KERSTACTIVITEIT EN -VIERING
23 DECEMBER
STUDIEDAG
9 JANUARI
START 2e SCHOOLPROJECT
16 JANUARI
VERGADERING MR
Vragen of een bijdrage aan de nieuwsbrief
Horizontaal, kunt u mailen naar:
directie@obs-dehorizon.nl