Groei en Bloei

Maandag 7 maart 2016 zijn we begonnen met het project "Groei en Bloei". Gedurende vier weken gaan we vanalles leren over het groeien en bloeien van planten.

Tijdens de weekopening moest Berrie Bouwvakker een klusje doen voor Oma. Zij wilde graag een overkapping in de tuin. Daarvoor moest Berrie een aantal planten opruimen. Dit vond Oma alleen niet zo'n goed idee. Daarnaast kwam er ook nog eens bij dat ChristOffel Columbus voorbij kwam en er een uiterst zeldzame bloem zag staan. Berrie zag de bui al hangen want nu kwam er niks van zijn klus terecht. ChristOffel belde meteen de TV en de razende reporter was meteen ter plaatse. Zij adviseerde Berrie om eens naar De Horizon te gaan. Daar was een project begonnen over "Groei en Bloei". Misschien dat Berrie dan iets meer begreep van bloemen en hoe mooi deze zijn.

Twee filmpjes lieten meteen zien hoe planten groeien. Wist je dat ze altijd naar het licht groeien? En weet jij welke grond het beste is? Gele of tuingrond? En waarom dat dan is? Wij nu wel.

De aankomende periode gaan we op school aan de slag met "Groei en Bloei". De rekenlessen van groep 6/7/8 zijn helemaal aangepast aan dit thema. Dus elke dag krijgen de kinderen tijdens de rekenles met "Groei en Bloei" te maken. In andere klassen is al ontzettend veel gezaaid en zijn er heel veel dingen meegebracht. Groep 4/5 krijgt nog een presentatie van twee ouders die bij een bloemenwinkel werken.

We houden jullie via de groepspagina's en het fotoalbum op de hoogte van onze activiteiten. Nieuwsgierig? Kijk maar eens rond.