Horizontaal

De Horizontaal is een nieuwsbrief voor ouders en andere belangstellenden. In deze nieuwsbrief publiceren wij praktische schoolinformatie, belangrijke mededelingen, nieuws, wetenswaardigheden, informatie over de studiedagen, informatie van de ouderraad en medezeggenschapsraad. De Horizontaal verschijnt regelmatig en wordt digitaal per mail verstuurd. Tevens wordt De Horizontaal ook op onze website geplaatst.

Wilt u opgenomen worden in de mailinglist van De Horizontaal, dan kunt u dit kenbaar maken door een e-mail te sturen naar info@obs-dehorizon.nl.

Sinds kort maken wij gebruik van een nieuwe indeling voor onze nieuwsbrieven. Klik hier om oude uitgaves terug te bekijken.

 

HORIZONTAAL NUMMER 2
dinsdag 27-08-2013

CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN KRIJGT NIEUWE WEBSITE
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft een vernieuwde website. Omdat de CJG’s in de Peelregio steeds meer samen werken, zijn de centra van Asten/Someren, Gemert-Bakel, Helmond, Deurne, geldrop-Mierlo en Gemert-Bakel nu samen te vinden op de website: www.cjgpeelland.nl.

Op de site vindt u antwoord op heel veel vragen die te maken hebben met opvoeden en opgroeien. Zoals:
* Wat mag je baby nog niet eten?
* Hoe help je je kind in de basisschoolleeftijd met het opbouwen van zelfvertrouwen?
* Wat is “normaal” pubergedrag?

Uiteraard kunt u ook terecht met vragen, over bijvoorbeeld uw eigen situatie. Dit kan via het contactformulier op de site of telefonisch via tel: 0800-55 66 555 (gratis).

Nog meer info op de website
Al langer delen de CJG’s een gezamenlijk telefoonnummer en ook inhoudelijk wordt er veel samengewerkt. Door nu ook de website gezamenlijk te ontwikkelen, kan samenwerken beter en efficiënter. Naast de vernieuwde en up-te date inhoudelijke opvoedinformatie, biedt de site nog meer voordelen. In de agenda van de regio staan alle data van activiteiten en themabijeenkomsten in de verschillende gemeenten.
Zo kunt hebt u de mogelijkheid om interessante bijeenkomsten te bezoeken op een datum en/of locatie die u past.  

TONEELSPELEN IN HET ANNATHEATER
Goed acteren kun je leren! Je weet van film en TV hoe spannend het kan zijn. Als er goed geacteerd wordt, vergeet je dat het niet echt is. Door toneellessen te volgen vind je het ook opeens niet meer eng om voor de klas te staan. En het is natuurlijk hartstikke leuk om samen met anderen een toneelstuk te maken. 
Geïnteresseerd? In de week van 9 september beginnen onze lessen weer. Ga naar de website en kijk wanneer je gratis een proefles kunt volgen.

Voor meer informatie:
Jeugdtheaterschool Annatheater, Lavínia Germano, telefoon: 0492 54 75 73,
e-mail: info@annatheater.nl; www.annatheater.nl

Het Annatheater is gelegen aan de Engelseweg ter hoogte van het NS-station.
Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond.

CURSUS EERSTE HULP AAN KINDEREN 
Dinsdag 10 september 2013 start EHBO vereniging Asten weer met haar jaarlijkse cursus Eerste Hulp aan Kinderen.
In deze leuke, leerzame en nuttige cursus leert u wat te doen in geval van veel voorkomende ongelukjes bij kinderen. Tevens komt de kinderreanimatie aan bod. U krijgt naast theorie ook veel praktijkoefeningen zodat u het geleerde thuis of in uw werk met kinderen meteen kunt toepassen.
Dus bent u ouder, verzorger of gastouder en heeft u altijd al iets meer willen weten over eerste hulp bij kinderen maar geen tijd om een de volledige EBHO cursus te volgen dan is deze compacte cursus echt iets voor u.
Na afloop van de cursus ontvangt u een officieel certificaat.

De cursus bestaat uit 5 dinsdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur en wordt gegeven in de Lambertusschool aan de Zonnehof te Asten. De kosten voor de cursus bedragen € 75,00 dit is inclusief het lesboek en certificaat.
Mocht u vragen hebben of zich op willen geven voor deze cursus dan kunt u contact opnemen met Saskia Debeij-Gemen tel : 0493-696309 of kijk op www.ehboasten.nl.

DYSLEXIE EN ANDERE LEESPROBLEMEN
Spreekster: Agnes van der Weerden, dyslexiespecialist van OCGH Advies.
Bibliotheek Helmond-Peel organiseert in samenwerking met OCGH Advies (Onderwijskundig Centrum Gemeente Helmond) tweemaal een informatieve avond over het thema “dyslexie en andere leesproblemen”. De informatie die u tijdens deze avond krijgt, geeft handreikingen voor ouders en leerkrachten hoe kinderen met leesproblemen te helpen en welke hulpmiddelen er zijn.

Hierbij wordt ook aandacht geschonken aan de speciale collectie boeken die Bibliotheek Helmond-Peel in haar collectie heeft voor kinderen met dyslexie. Na de pauze zal Maria Vermeer (specialist Digitale Bibliotheek, vertellen over de nieuwste digitale hulpmiddelen voor kinderen met dyslexie.                                  

Wanneer:    Dinsdag 17 september
Tijdstip:      20.00 – 22.00 uur
Locatie:       Bibliotheek Helmond, Watermolenwal 11
Wanneer:    Donderdag 7 november
Tijdstip:      20.00 – 22.00 uur
Locatie:      Bibliotheek Asten, Kerkstraat 12
Entree:       5,- (Bibliotheekleden 4,- Plusplasleden gratis toegang)

Vooraf aanmelden gewenst. Aanmelden via activiteiten@bibliotheekhelmondpeel.nl